tiistai 8. helmikuuta 2011

Kellokas-huivi

Kellokas-huivissa on ikään kuin pieni kulkusia, kelloja. Kuvio toistuu myös nurjalla puolella, vaikkakaan ei ihan samanlaisena. Kuvio on helppo neuloa ja helppo oppia ulkoa, kunhan vain opit ensin 5 silmukan kavennuksen. Eikä sekään ole hankala!

Tee pieni takin alle kietaistava kaulahuivi tai pitkä ja leveä harteilla pidettävä shaalimainen huivi! Langanmenekki on tässä laskettu pientä huivia varten, isompaan tarvitset huomattavasti enemmän lankaa:-)

EDIT: Kaaviota ei tällä hetkellä saa suuremmaksi, mutta ohje löytyy Ravelrystä.

Tarvikkeet:
Katia Tupa (50 % merinovilla ja 50% silkki), ruskea (värinro 2), 200 g
4 mm puikot

Neuletiheys:
22 s = 10 cm

Huom.
Mallikuvio on 5 silmukalla jaollinen, eli jos haluat leveämmän huivin, silmukkamäärän tulee olla jaollinen 5 silmukalla + 6 s (reunasilmukat).

Ohje:
Luo 41 s ja neulo 4 kerrosta ainaoikeaa. Siirry sen jälkeen neulomaan Kaaviota 1. Molemmissa reunoissa neulotaan koko ajan 3 silmukalla ainaoikeaa. Kaavioon on merkitty toistuva kuvio varjostettuna. Neulo kaaviota niin pitkään kuin haluat tai niin kauan kuin lankaa on jäljellä pieni nöttönen. Neulo lopuksi 4 kerrosta ainaoikeaa kuten aloitusreunaankin ja päättele silmukat. Päättele langanpäät ja iloitse uudesta pehmeästä huivista!
3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Dear Pia!


Is it possible to share the pattern instructon of your lovely Kellokas scarf?

Thank you so much!

Rgrds,
Adrienn

Anonyymi kirjoitti...

... Once more:) Would you please share the instruction in English also?

Cheers,
Adrienn

Pia Tuononen kirjoitti...

Dear Adrienn, the pattern is also in Ravelry in English!!
http://www.ravelry.com/patterns/library/kellokas