tiistai 25. maaliskuuta 2008

Ruska-huivi

EDIT 4.10.2013: Kaavioiden näkyvyys korjattu :-)

Tämän huivin ohje on ollut jo pitkään vain Ullan jäsenten saatavilla, mutta nyt vapaasti muidenkin neulottavissa, olkaapa hyvät:-)

Huivi on kolmiohuivi, joka on neulottu aloittaen huivin yläreunasta keskeltä. Lankana on käytetty ohutta Pirkka-lankaa, joka on 100 % villaa ja lämmittää ihanasti, mutta esim. Novitan Florica ja Nalle sopivat myös tähän huiviin hyvin.

Lanka: Ohut Pirkka-lanka, meleerattu ruskeanoranssi, 150 g
Neuletiheys: 20 s ja 30 krs= 10 cm mallineuletta
Puikot: 4 mm tai käsialan mukaan
Koko: Yläreunan pituus pingotuksen jälkeen on n. 145 cm

Luo 3 silmukkaa ja neulo 7 kerrosta aina oikeaa. Poimi kappaleen sivusta 3 silmukkaa ja aloitusreunasta 3 silmukkaa samalla neuloen oikein (= puikolla yhteensä 9 silmukkaa).

Aloita mallineule kaavion 1 mukaan kerrokselta 3. Huomaa, että kaaviossa on kuvattu vain oikeat kerrokset. Neulo nurjalla puolella kaikki silmukat nurin paitsi kerroksen alussa ja lopussa 3 silmukkaa sekä keskisilmukka aina oikein. Reunasilmukat ja keskisilmukka on merkitty kaavioihin x:llä.
Neulo kaavio 1 kokonaan, jatka sen jälkeen kerrokselta 29 kaavion 2 mukaan.
Neulo kaavion 2 mukaan, kunnes olet neulonut kerroksen nro 56 (eli nurjan kerroksen), ja toista sen jälkeen kerroksia 37-56. Toistuva kuvio on merkitty kaavioon tummennettuna.
Neulo lehtikuvioita niin kauan, että keskisilmukan vieressä on 12 kokonaista lehteä ja olet neulonut nurjan kerroksen nro 56 viimeisenä.

Aloita sen jälkeen huivin reunakuvio kaavion 3 mukaisesti.

Huom! Kaaviossa 3 on kuvattu ensimmäiseksi kaavion 2 kerros nro 55, jotta voit varmistaa, että olet neulonut ennen reunan aloittamista varmasti kaavion 2 oikeaan kohtaan saakka. Aloita kaavion 3 reunakuvio kerrokselta 3. Neulo reunakuviota kerrokseen 7 saakka, se mukaan lukien. Neulo vielä nurja kerros ja päättele seuraavalla kerroksella silmukat.
Päättele langanpäät ja pingota huivi, kostuta se ja anna kuivua.

Klikkaa kaaviot suuremmiksi!

Kaavio 1
Kaavio 2
Kaavio 3

7 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Ihana, ihana, kiitos! Tätä jo oottelinki :). Sitte sukellus lankavarastoon, tilasin just uuden ihanan kevättakin, jonka pariks tuo sopis niiin hyvin!

Anonyymi kirjoitti...

Etsin ohjetta langalle, joka kertoi haluavansa huiviksi. Samalla muistin, että tein aikaisemmin ohjeellasi Ruska-huivin. Ohje oli selkeä ja lopputulos oli mielestäni kaunis. Kiitos!

aura kirjoitti...

Neuloin siskolle joululahjaksi Ruskan, kuva löytyy blogistani. Kiitoksia ohjeesta!

Uraäidin elämää / Mirva kirjoitti...

Hei, kaaviot eivät enää aukea. Onko vika minun koneessa vai missä? Onko ohjetta uudelleen muualla?

Pia Tuononen kirjoitti...

Uraäiti: en ehdi nyt selvittää vikaa kaavioissa, mutta Ruska-huivin ohje löytyy myös Ravelrystä: http://www.ravelry.com/patterns/library/ruska

katjainkeri kirjoitti...

Voi kuinka ihanaa, kiitos paljon.

muru kirjoitti...

Todella kaunis huivi