maanantai 10. joulukuuta 2007

Sydänpipo lapselle (1, 2 v)

Sydänpipo


Koot:
[1v] 2 v Ohje on kirjoitettu niin että eri silmukkamäärät on erotettu toisistaan hakasulkeilla, pienempi koko ensin.
Neuletiheys:

20 s / 29 krs = 10 cm


Tarvikkeet:

Novita Julia, punainen, 100 g tai vastaava lanka
3, 5 mm lyhyt pyöröpuikko

1 nappi

pala punaista huopaa ja valkoista puuvillalankaa ompeluun


Luo 4 silmukkaa ja neulo 1 kerros nurin.
Neulo korvaläpän kaavio kertaalleen läpi ja neulo viimeiseksi kerros 14 eli nurja puoli. Katkaise lanka ja tee toinen samanlainen korvalappu, mutta älä katkaise toisesta lankaa.


(Klikkaa suuremmaksi)
Yhdistäminen:
Ota korvalappu jossa on lanka katkaisematta ja neulo se kokonaan oikein (18 s), luo [16] 20 silmukkaa puikolle sen perään ja ota toinen korvalappu ja neulo se myös kokonaan oikein (18 s) = [52 ] 56 s
Neulo jatkossa tasona eli käänny nurjalle puolelle ja neulo seuraavasti:
1. krs: 2 o, 14 n, 2 o, [16] 20 n, 2 o, 14 n, 2 o.
2. krs: 16 o, [20] 24 s helmineuletta, 16 o
3. krs: 2 o, 14 n, [20] 24 s helmineuletta, 14 n, 2 o
4. krs: koko kerros oikein
5. krs: 2 o, koko kerros nurin kunnes 2 silmukkaa puikolla, neulo ne 2 s oikein.
6. krs: koko kerros oikein
7. krs: 2 o, nurin kunnes 2 s jäljellä, neulo 2 s oikein
8. krs: oikein koko kerros ja luo sen jälkeen puikolle [30] 36 silmukkaa. Yhdistä pipo ympyräksi nyt. Neulo merkin jälkeen vielä toisen korvaläpän osuus eli laita kerroksen alkamismerkki niskaan oikean puoleisen korvaläpän jälkeen.
Neulo sileää oikeaa 1 kerros, ja sen jälkeen 2 kerrosta helmineuletta juuri luoduilla [30 ]36 silmukalla, muilla sileää oikeaa. Sen jälkeen sileää oikeaa koko ajan kunnes pipon korkeus on pipon etureunasta mitattuna n. [15 ]17 cm. Päättele silmukat ja ompele lakisauma. Voit päätellä lakisauman myös 3 puikon päättelytavalla (ohje Ullassa).
Poimi toisen korvaläpän alareunasta puikolle 4 silmukkaa ja neulo helmineuletta n. 4 cm, neulo seuraavaksi oikealla puolella: 2 o yhteen, lk ja 2 o ja vielä 2 kerrosta helmineuletta ja päätä silmukat. Päättele langanpäät ja ompele nappi toisen korvaläpän alareunaan.


Tässä pipossa on huomioitu vuorin osuus eli jos et laita vuoria, pipo on mitoitukseltaan hieman väljä. Jos haluat ommella koristeita, tee se ennen vuorin ompelua, niin pipon nurjasta puolestakin tulee siisti. Leikkaa huovasta sydän ja ompele se pykäpistoin kiinni pipoon. Pipon kulmanurkkiin voi myös kiinnittää vaikka tupsut koristeiksi jos sellainen tuntuu lapsesta (ja tekijästä) mukavalta:-)
Silmäys pipon vuoripuolelle3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana pipo! Tää täytyy varmaan omalle tytöllekkin tehdä...

Anonyymi kirjoitti...

moi! ihana pipo! miten teit vuorin tuohon neuleeseen? onko sulla kaava käytössä vai piirsitkö ihan vapaalla kädellä?

itselläni on samanlainen pipo, mutta vuori puuttuu kun en uskalla tehdä.. :0/

Pia Nore kirjoitti...

Vuorin olen ihan vaan itse piirtänyt silloin kun ekaa pipoa tein ja olen sen säästänyt. En ole todellakaan mikään ompelija enkä ainakaan kaavojen piirtäjä, mutta tuo oli ainakin ihan iisi juttu:-) Vuorit olen tehnyt ohuehkosta fleecestä, se on kätevää kun ei rispaannu.
Kaavan (ainakin alareunan mikä on vähän monimutkaisempi kuin suorat yläreunat) voi tehdä ensin vähän suunnilleen ja sitten sovittaa paperina myssyn sisään ja leikata sopivaksi.