keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Lyra-hilkka

Tässä ohje minun versiooni Lyra-hilkasta:


Tarvikkeet:
Novita Rustika, ruskeankirjava, 200 g
6 mm puikot

Neuletiheys:
12 s = 10 cm

Luo 30 silmukkaa ja neulo ainaoikeaa tasona 7 kerrosta ja jatka sen jälkeen niin että neulot vasemmassa reunassa ainoikeaa 5 silmukalla ja muuten sileää oikeaa. Jatka näin kunnes kappaleen pituus on kaiken kaikkiaan n. 53 cm. Neulo sitten vielä 7 kerrosta ainaoikeaa kaikilla silmukoilla ja päättele oikealla puolella niin kauan kunnes puikolla on enää 5 silmukkaa (siinä reunassa jossa neuloit ainaoikeaa koko ajan). Neulo näillä 5 silmukalla ainaoikeaa 50 kerrosta ja päättele tiukasti jotta nauhanpäästä tulee kapea.

Poimi toisesta vastaavasta reunasta 5 silmukkaa ja tee samanlainen kiinnitysnauha siihen.
Ompele hilkan takasauma ja päättele langanpäät.

Jos haluat etureunasta sen verran leveän, että sen saa käännettyä, neulo etureunassa 5 silmukan sijaan 10 silmukan ainaoikein-reuna ja luo alun perin 35 silmukkaa ja jatka muuten ohjeen mukaan.

Jos Rustikaa ei ole saatavilla, langan voi korvata ainakin Teddyllä.

Tykkäsin tehdä alareunan vähän pidemmäksi niin että se suojaa myös niskaa!


Tässä hilkka tasona, siitä näkee parhaiten hilkan muodon:


5 kommenttia:

♥ Hannah kirjoitti...

Hieno on ja käytännöllinen! Jälleen kerran kiva työ blogissasi. Mulla taitaa olla mustaruskeaa Rustikaa 2-3 kerää varastossa, sais vaan laitettua ne puikoille ja aloitettava. :D

Anonyymi kirjoitti...

Elokuva oli aika koominen, mutta neuleaddiktina bongasin kyllä valkokankaalta päänäyttelijän myssyn :)

minnap kirjoitti...

Moi!APUA! Siis tarvitsisin apua Holvithuivin teossa, olen tehnyt 1.kaavion, niin, että alotin niitä seuraavia kaavioita, mutta nyt minun huivinaloitukseni ei menekään enää putkee, vaan ihan kuin silmukoita olisi nyt "liian"vähän, niihin kaavioihin nähden ja mielestäni minulla on 19 reikäriviä ja se eka kaavio on mennyt ihan oikein?Se on ihana malli, kunhan nyt selvittäisin tämän ongelman!

Pia Nore kirjoitti...

minna: en oikein osaa sanoa missä vika on... paljonko sinulla on silmukoita 1. kaavion jälkeen?

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia tekeleitä ja ohjeita sinulla. Nuo sormikkaat voisivat olla kova haaste minulle, laatikosta löytyy Floricaa ainakin kolme kerää, mutta en ole sormenpäitä onnistunut vielä koskaan tehdä nätisti. Aina jää tyveen ihmeellisiä reikiä!