maanantai 19. marraskuuta 2007

Ruska-sormikkaatHuom. kuva poikkeaa hieman ohjeesta, tässä käsineessä on palmikossa 6 mallikertaa 5 sijasta.


Ruskapalmikkokäsineet


Lanka: Novita Florica 50 g oranssia (642)

Puikot: Sukkapuikot, 3 mm

Oikea käsine:
Luo 4 x 13 silmukkaa sukkapuikoille ja neulo 22 krs 2 oikein, 2 nurin- neulosta.
Lisää 1. ja 2. puikolle seuraavalla kerroksella kummallekin 1 silmukka. Lisää silmukat näin: 1. puikko: 5 nurin, lisäys, 8 oikein 2. puikko: 8 oikein, lisäys, 5 nurin.


Neulo 3. ja 4. puikolla sileää oikeaa äläkä lisää silmukoita näille puikoille. Neulo 1. ja 2. puikolla kaaviota 1 kokonaisuudessaan 4 kertaa . Neulo myös 3. puikon alkuun peukalokiila kaavion 2 mukaisesti. Kaaviossa 2 on siis kuvattu 3. puikon neulominen peukaloaukkoon saakka. Kun olet neulonut kiilan, siirrä 3. puikolta 2 silmukan jälkeen olevat 12 silmukkaa apulangalle odottamaan ja luo 2 uutta silmukkaa puikolle ja neulo puikon loput silmukat oikein.

Jatka neulomalla seuraavaksi 1. ja 2. puikolla vielä kaavio 3 yhden kerran. 3. ja 4. puikolla edelleen sileää oikeaa. Kaavio 3 on muuten samanlainen kuin kaavio 1, mutta siinä on kavennukset viimeisellä kerroksella.

Aloita heti sen jälkeen pikkusormen neulominen. Ota pikkusormeen käden selkäpuolen puikolta (puikko numero 1.) 6 silmukkaa ja kämmenpuolelta (puikko numero 4) 6 silmukkaa ja luo lisäksi pikkusormen ja nimettömän välille 2 uutta silmukkaa. Jaa silmukat kolmelle puikolle. Neulo näillä 14 silmukalla sileää oikeaa niin kauan kunnes pikkusormi lähes peittyy. Kavenna sitten jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota loppujen silmukoiden läpi.

Ota neulottavaksi seuraavaksi kaikki loput silmukat ja poimi lisäksi pikkusormen juuresta 2 uutta silmukkaa jottei siihen tulisi reikiä. Neulo käden selkäpuolella nurjaa ja kämmenpuolella sileää oikeaa. Neulo näin 2 kerrosta.

Aloita sitten nimettömän neulominen. Ota käden selkäpuolelta 6 silmukkaa, luo 3 uutta silmukkaa, ota kämmenpuolelta 7 silmukkaa (=16 s) ja jaa silmukat kolmelle puikolle. Neulo näillä niin kauan kunnes sormi lähes peittyy ja kavenna joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi.


Ota keskisormelle käden selkäpuolelta 7 silmukkaa. Luo 2 uutta silmukkaa keskisormen ja etusormen välistä, kämmenpuolelta 7 silmukkaa ja poimi vielä nimettömän ja keskisormen välistä 2 silmukkaa (=18 s). Jaa silmukat tasan kolmelle puikolle ja neulo sileää oikeaa kunnes sormi lähes peittyy. Kavenna sitten joka puikon lopussa kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se loppujen silmukoiden läpi.

Ota etusormea varten loput silmukat ja poimi vielä keskisormen ja etusormen välistä 2 silmukkaa (=17 s). Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo sileää oikeaa kunnes sormi lähes peittyy. Kavenna sitten joka puikon lopussa kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se loppujen silmukoiden läpi.

Ota peukaloa varten apulangalta 12 silmukkaa ja poimi vielä 6 silmukkaa lisäksi (= 18 s) ja jaa silmukat tasan kolmelle puikolle. Neulo sileää oikeaa kunnes sormi lähes peittyy. Kavenna sitten joka puikon lopussa kunnes joka puikolla on 3 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se loppujen silmukoiden läpi.
Neulo vasen käsine oikean peilikuvaksi, eli palmikkokuvio tulee 3. ja 4. puikolle ja kiila 2. puikon loppuun 2 silmukan päähän reunasta.
Ei kommentteja: